Byta vatten i spabadet
Över 17 års erfarenhet av näthandel
ALLTID minst 800st badkar i lager
Rådgivning inför ert köp

Förbered ditt spabad för vintern.

Att äga ett spabad innebär en del jobb för att hålla det så fräscht som möjligt. Förutom den löpande kontrollen av PH, klornivåerna osv. rekommenderar vi att man byter vatten ca 3-4 gånger per år i sitt spabad. 

Vintern och minusgraderna är snart här och ett vattenbyte i minusgrader är inte något att föredra. Ta vara på någon av de, förhoppningsvis soliga och för årstiden varma dagar, som finns kvar. Vattenkvalitén i ditt spabad är viktig, både för dig som användare och för spabadets komponenter.

Hur gör man då när man byter vatten?
Det samlas alltid smuts och fett i spabadet, även om man är noggrann med att duscha innan bad. Vi rekommenderar att man därför använder PipeFix minst varannan gång man gör ett vattenbyte. PipeFix tillsätts i spabadet innan det töms på vatten. Man startar sedan jets-pumpen/arna och låder dessa gå i ca 30 minuter. PipFix fungerar då som ett diskmedel och rensar ut det värsta ur spabadets rörsystem.

När pumparna fått jobba i ca 30 minuter, slå av strömmen till spabadet och påbörja tömming av vattnet. På de allra flesta spabad finns en tömningsventil längst ner på någon av spabadets sidor. Det kan ta en stund att tömma spabadet genom denna ventil då det endast är vattentrycket i spabadet som styr tömmningen. För att snabba på processen med tömmningen kan en Dränkbar pump vara till stor nytta.

När spabatet är tomt på vatten, spola rent och torka ur badet med en trasa. När du känner dig nöjd, fyll upp med nytt vatten.

Ett vattenbyte i ditt spabad tar ett par timmar från start till mål men är nödvändigt för både din och spabadets hälsa. Passa också på att byta filter när du bytt vatten. Ett nytt och fräsch filter tillsammans med nytt vatten och spabadet är redo för en härligt vinter med många varma bad.